Deel je Kennis dag

Deel je Kennis dag

Gratis voor BVOK leden. Kom jij ook kennis en inspiratie opdoen voor jouw ondernemerschap in de kinderopvang!

Save the Date

Op 25 september 2024 organiseert BVOK haar eerste Deel je Kennis dag. Op deze dag leer je nieuwe dingen, wordt je geïnformeerd over ontwikkelingen en krijg je handvatten voor jouw ondernemerschap in de Kinderopvang.

De locatie is de Kompastoren in Mijdrecht waar je op maximaal 200 meter gratis kan parkeren.

Reserveer je plek!

Programma

9.30 uur.     Ontvangst en inloop

10.00 uur.   Stichting Potentieel pakken, hoe motiveer je
                     medewerkers om meer uren te werken

11.15 uur     Verzuim, hoe ga je daarmee om als ondernemer

                     Anja van Voorthuizen

12.30 uur   Lunch (inclusief)

13.30 uur.  Workshop ronde 1:

14.45 uur.  Workshop ronde 2

15.45 uur afsluitende borrel   


De workshops bestaan uit:
GGD, hoe ga je om met inspectie, inspectierapport en zienswijze van Martin vd Linden

Ongewenst gedrag: hoe zorg je voor een prettige samenwerking tussen je medewerkers en hoe ga je om met "ongewenst" gedrag van medewerkers onderling


Het programma is nog niet definitief

Reserveer je plek!

Gratis voor BVOK leden

BVOK biedt deze dag gratis aan aan BVOK leden. Er is beperkt plek dus reserveer snel je plaats. Ben je geen BVOK lid maar wil je toch als ondernemers bij deze interessante dag aanwezig zijn dan kan dat natuurlijk. Via de knop reserveer je plek kun je je aanmelden. In het formulier vul je in dat je geen BVOK lid bent. Je ontvangt dan een week voor aanvang een factuur.
De kosten voor deze dag zijn 275,00 euro (inclusief lunch en borrel) als geen BVOK lid.
MAAR... wordt je lid van BVOK (uiterlijk 14 dagen voor aanvang) dan krijg je een korting van maar liefst 50% om de entreeprijs.
Inschrijven als BVOK lid kan via de link
Lid worden.

Reserveer je plek!

Onze sprekers

VERZUIM
Mijn naam is Anja van Voorthuizen en ik ben register casemanager in het verzuim. 

Als register casemanager ondersteun ik werkgevers en leidinggevende bij processen rondom verzuim. 

Het ziekteverzuim in Nederland is hoog… En dat levert je als werkgever heel wat uitdagingen op, zoals planningsproblemen en hoge verzuimkosten. Regie voeren in de verzuimbegeleiding is heel belangrijk. Kordaat en actief handelen maakt dat je de kosten van ziekteverzuim kunt verminderen en beheersen. Denk daarbij niet alleen aan verlies aan arbeidsuren maar ook aan loonsancties, conflicten en aan instroom in de WIA met alle financiële gevolgen voor werknemer én werkgever. De rol van mij als register casemanager is het begeleiden van werkgever en werknemer bij verzuim en re-integratie. De wet- en regelgeving hieromtrent is ingewikkeld en voor menig werkgever lastig te vertalen naar de praktijk. Als register casemanager ben ik de specialist in dit vakgebied en weet welke stappen noodzakelijk zijn binnen de wetgeving. Daarbij ook belangrijk om de kosten van verzuim zo laag mogelijk te houden.

Je kunt niet altijd voorkomen dat medewerkers ziek worden, maar de mate van arbeidsongeschiktheid is wel te beïnvloeden. Met de juiste preventieve maatregelen kunt je het ziekteverzuim beperken. Voorbeelden zijn sturen op gedrag, eigenaarschap, een goed verzuimbeleid, een helder verzuimprotocol, een goed personeelsbeleid en een passende leiderschapsstijl. Beleid is de basis, maar de wijze waarop het beleid geïmplementeerd is, bepaalt de effectiviteit van het beleid.

Op 25 september neem ik jullie in een interactieve presentatie mee in de tips en trucs binnen het verzuim. Waar moet je opletten, waar kun je sturen op gedrag, wat is belangrijk als werkgever om op te letten? Met deze tips kunnen jullie regie pakken in het verzuim! 


Tot 25 september! 


Anja van Voorthuizen

www.casemangementopmaat.nl

 


Meer uren werken
Stichting Potentieel Pakken

Sociaal Veilig: "ongewenst" gedrag tussen medewerkers en hoe ga je daarmee om.


GGD: inspectie en dan? Hoe ga je om met een zienswijze en of bezwaarschift
Martin vd Linden


Mijn naam is Martin van der Linden. Ik ben een van de directeuren van Sterk in Kinderopvang, een onderneming die zich bezig houdt met het ondersteunen van kinderopvangondernemers en hun ondernemingen. Dat doen wij via beleidswerkzaamheden, pedagogische coaching, opleidingen en (juridisch) advies.



Een van de grote struikelpunten van ondernemers is de inspectie door de GGD. Natuurlijk moet je vestiging voldoen aan alle kwaliteitseisen, daar zijn wij het allemaal over eens. Maar als ondernemer ben je ook verantwoordelijk voor continuïteit en risicobeheersing. Daarom is het belangrijk dat je een inspectierapport goed doorneemt en hierop gepast reageert. Angst is een slechte raadgever. Als professionele organisatie kun je adequaat en goed reageren.

Hoe hiermee om te gaan, bespreken wij op 25 september. Tot dan!



Reserveer je plek!
Share by: